2015-05-03 02:33 #0 av: Alyssa

Månadens kristall för maj 2015 är en av de mest kända och attraktiva kristaller på marknaden. Även den som inte alls är speciellt hemma på stenar och kristaller har garanterat hört namnet någon gång och kan säkerligen koppla namnet till denna vackra, lila och andliga sten.

Ja det är ju såklart AMETIST jag talar om!

Amestien är månadssten för februari och är en av de mest kända och eftertraktade kristaller på marknaden. Den är en mycket andlig sten som ger lugn och harmoni. Ametisten tar bort rädslor, skuldkänslor samt ökar hoppet och skärper ditt sjätte sinne. Denna kristall förmedlar kontakt med vårt högre jag och vår intuition. 

Fysisk påverkan:

Lägg en ametist under huvudkudden för en god natts sömn, du kan även kombinera den med en hematit för extra bra resultat. Kombinera ametisten med en bergkristall för att öka din intuition och öppna upp ditt sjätte sinne. 

Ametisen sägs stärka bandet mellan två människor så ge den till någon du tycker om för att stärka er relation och ert band. När män bär den sägs den dra till sig kvinnor. 

Ametisten lindrar huvudvärk och migrän och sägs vara bra hjälp vid feber och  mag- och tarmproblem. 

Helande egenskaper:

Ametisten är en mycket andlig sten som är bra att använda vid meditation, regressionsterapi och visualisering. Den ger klarhet när du behöver det, både i drömmar och när du står inför svåra val. Den skyddar mot negativa energier och ger ett lugn. Vid healing så läggs ametisten på kron- eller pannchakrat. 

Om ametisten:

Ametisten är en lila/violett variant av mineralen kvarts(liksom bl a bergrkristall och citrin). Ametisen är alltid i någon variant av lila men kan också finnas i andra färger så som gul(men då kallad citrin). Man kan hetta upp ametist för att få en citrin men det finns även "naturliga" citriner som inte är upphettade. 
Namnet Ametist kommer från grekiskans "Oberusad" och är en av de mest populära kristallerna idag. Ametisten utvinns främst i Brasilien men den kan även hittas i Sverige. 

I Mohs hårdhetsskala har den nummer 7. 

Vänligen, sajtvärden Taralii Hjärta