- Om stenar iFokus

Lexikon på sajten!

2015-08-22 08:59 #0 av: Magi-cat

Har ni sett att det finns ett lexikon på sajten?

Sajtens lexikon är en kunskapsdatabas. 

Om du skriver ett inlägg med rubriken “Lexikon” och bockar för rutan “Tillhör sajtens lexikon” kommer ordet “lexikon” i alla inlägg och artiklar att bli en länk till inlägget som beskriver vad lexikon är. Om någon frågar vad sajtens lexikon är kan du svara “Titta i sajtens lexikon”. Då kommer ordet lexikon att visas med en understrykning. Om man klickar på ordet öppnas inlägget “Lexikon” där förklaringen står.

Alla som skriver här på sajten kan bidra till sajtens lexikon. Det enda som behövs är att du bockar för “Tillhör sajtens lexikon” innan du publicerar inlägget. 

Tänk på att bara använda ett eller två ord i rubriken på lexikon-texter. iOSiPadiTunesApple ID och Omstart är exempel på rubriker som kan vara bra. Hur man aktiverar iCloud är exempel på en mindre lämplig rubrik eftersom det kräver att någon skriver exakt så för att det ska bli en länk.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-08-22 09:01 #1 av: Magi-cat

Använd helst bara ett ord i rubriken om du vill inlägget ska läggas i lexikon. Håll inlägget kort och informativt. Länka till källa. 

Du kan också om du vill länka vidare till en mer omfångsrik diskussionstråd på sajten, men det är bra om själva lexikoninlägget ger en kortfattad bild av det begrepp du vill beskriva.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.