Etiketterstenars-egenskaperartikel
Läst 8406 ggr
Valkyrija
2015-06-06, 14:13

Om Prehnit

Fick ett önskemål om en artikel om Prehnit så here we go ;)

Snabbfakta:

**Mohs: 6-6½
****Upptäcktsår: 1784
****Chakra: Hjärta och Solarplexus
****Stjärntecken: Våg
**Bästa resultat: Ha den så nära din aura som möjligt, så länge som möjligt.

Fysisk påverkan: 

Prehniten hjälper dig att leva livet genom ditt hjärta. Hjärtat har ett starkare elektromagnetiskt fält än vad hjärnan har så att koppla din vilja till ditt hjärta leder till att ditt hjärtas vibration blir det mest dominanta inflytandet i ditt liv. Detta leder till en bättre och starkare kommunikation med varelser i andra dimensioner(exempelvis guider, kraftdjur och t.o.m. änglar!).
Prehniten är en sten för drömmar och minne så om du vill komma ihåg dina drömmar kan du lägga den under din kudde när du sover. Den hjälper också till att lindra mardrömmar samt bearbeta rädslor som sitter djupt inom dig. 

Helande egenskaper:

Prehniten är en bra sten att använda vid spirituellt uppvaknande. För kallades den för "Stone of Magic"(Magins sten) då den hjälper oss att koppla upp till vårt högre jag och varelser på ett högre plan. Denna sten hjälper dig också vi kontakt med elementens varelser som med glädje hjälper dig, så länge du behandlar dem med respekt! Prehniten hjälper dig på disciplin-fronten. Den hjälper dig att ge vika till gudomliga viljor så att du lättare kan färdas på din spirituella väg. Prehniten skyddar också vi meditation! Den hjälper dig också att lyckas med det ditt hjärta strävar efter. En av stenens främsta tillgångar är att den hjälper dig komma i kontakt med spirituella varelser, så högt uppsatta varelser som Ärkeänglarna(!!).

Regelbunden meditation med prehniten hjälper dig på starten till ditt spirituella liv men är du redan mer erfarenhet så hjälper den dig att bli mer exakt. 

Om Prehnit:

Prehniten upptäcktes år 1784 i Sydafrika. Än så länge så har man bara hittat den i Australien, Sydafrika, Kina, på Skottland och i USA. Att stenen är grön är mest vanligt men den finns också i vit, grå, brun samt helt färglös. Den har 6-6½ på Mohs skala. Det är vanligt att Prehniter säljs under namnet Ny Jade men det behöver inte alltid vara fallet så håll utkik. 

Vänligen, sajtvärden Alyssa ❤️

🌺 - Travhästen söker medisar! - BlommaSajtvärd för Nyhedendom, Stenar, Socialt stöd och Travhästen.
**Medis på Huskatter och Råttor

  • Redigerat 2020-09-06, 15:52 av Carmarino
[NeferNefer]
2015-06-06, 16:59
#1

Mycket intressant, tack så mycket 🌺

Lisabet
2015-06-06, 17:53
#2

Jag har alla mina Stenar som halsband och prehniten har jag blandat med pyrit.

Hoppas att det inte är en dålig kombination, även om jag mest har tänkt på utseendet, så gillar jag tanken på stenarnas egenskaper.

Valkyrija
2015-06-06, 18:00
#3

#1 🤗🌺

#2 Så länge det känns bra för dig när du har halsbandet på dig så är det inget som är fel 🌺

Vänligen, sajtvärden Alyssa ❤️

🌺 - Travhästen söker medisar! - BlommaSajtvärd för Nyhedendom, Stenar, Socialt stöd och Travhästen.
**Medis på Huskatter och Råttor

[NeferNefer]
2015-06-06, 21:37
#4

Enligt "Kristallnyckeln" av Jette Holm är prehnit bra för telepati och kontakt med rymdvarelser (varelser i andra dimensioner, som det står i #0) samt hjälper mot njur- och blåsproblem.

En mycket bra sten att ha, kan jag konstatera.

gardit
2015-07-01, 16:59
#5

Låter som en härlig sten, tack för tipset, kan bara säga: Vill Ha!!!

Kayenta
2015-07-01, 17:03
#6

Tack för härlig information Alyssa ❤️

En underbar sten som jag absolut ska inskaffa 😎

[NeferNefer]
2015-07-01, 19:50
#7

Jag är mycket förtjust i min prehnit ❤️

katsy
2016-01-21, 20:38
#8

När jag gjorde mitt hänge av  prehnit så tyckte jag att stenen var ljus och ganska klar men nu när jag bytte till ett annat hänge så såg den mera grön ut, kan den ändra färg? Eller var jag bara morgontrött när jag gjorde hänget? 😴

Valkyrija
2016-01-25, 09:23
#9

Det kan ju ha att göra med i vilket ljus du kollade på stenen. Stenar kan blekna men jag har ingen erfarenhet kring Stenar som blivit mörkare ♡

🌺 - Travhästen söker medisar! - BlommaSajtvärd för Nyhedendom, Stenar, Socialt stöd och Travhästen.
**Medis på Huskatter och Råttor

[NeferNefer]
2016-12-26, 08:02
#10

Jag har ett nytt prehnithänge nu som jag har burit på mig konstant i ett par veckor. Det känns bra, och hänget är mycket vackert 😍

Upp till toppen