Etiketterartikelmånadens-kristall
Läst 6849 ggr
Valkyrija
2015-05-03, 02:33

Månadens kristall: Februari - Ametist

(Uppdaterade artikeln lite//Derrtag) Månadens kristall för februari 2019 är en av de mest kända och attraktiva kristaller på marknaden. Även den som inte alls är speciellt hemma på stenar och kristaller har garanterat hört namnet någon gång och kan säkerligen koppla namnet till denna vackra, lila och andliga sten.

Ja det är ju såklart AMETIST jag talar om!

Ametisten är månadssten för februari och är en av de mest kända och eftertraktade kristaller på marknaden. Den är en mycket andlig sten som ger lugn och harmoni. Ametisten tar bort rädslor, skuldkänslor samt ökar hoppet och skärper ditt sjätte sinne. Denna kristall förmedlar kontakt med vårt högre jag och vår intuition. 

Fysisk påverkan:

Lägg en ametist under huvudkudden för en god natts sömn, du kan även kombinera den med en hematit för extra bra resultat. Kombinera ametisten med en bergkristall för att öka din intuition och öppna upp ditt sjätte sinne. 

Ametisten sägs stärka bandet mellan två människor så ge den till någon du tycker om för att stärka er relation och ert band. När män bär den sägs den dra till sig kvinnor. 

Ametisten lindrar huvudvärk och migrän och sägs vara bra hjälp vid feber och  mag- och tarmproblem. 

Helande egenskaper:

Ametisten är en mycket andlig sten som är bra att använda vid meditation, regressionsterapi och visualisering. Den ger klarhet när du behöver det, både i drömmar och när du står inför svåra val. Den skyddar mot negativa energier och ger ett lugn. Vid healing så läggs ametisten på kron- eller pannchakrat. 

Om ametisten:

Ametisten är en lila/violett variant av mineralen kvarts(liksom bl a bergrkristall och citrin). Ametisen är alltid i någon variant av lila men kan också finnas i andra färger så som gul(men då kallad citrin). Man kan hetta upp ametist för att få en citrin men det finns även "naturliga" citriner som inte är upphettade. 
Namnet Ametist kommer från grekiskans "Oberusad" och är en av de mest populära kristallerna idag. Ametisten utvinns främst i Brasilien men den kan även hittas i Sverige. Det förekommer många olika sorters ametist, alla med deras egna egenskaper. Tre av de vanligaste är Brandberg- och Chevron Ametist, samt Ametrin. 

Brandberg Ametist är en unik och mer sällsynt blandning av Ametist, Bergskristall och Rökkvarts i ett enda kristall med väldigt hög vibration. Den är mycket mer klar än vanlig ametist, ser ut som bergskristall med lila ametist "fläckar". Den går bara att hitta i Namibien, Afrika och har ofta iögonfallande "fantomer" och vattenbubblor. Är en mycket bra sten att använda för healing och andlig arbete. 

Bild på Brandberg Amethyst:  https://crystal-information.com/wp-content/uploads/2015/09/brandberg-quartz-example-8.jpg

"Chevron" Ametist har v-formade mönster av mörk lila och vit Kvarts som bildar vackra lager. Det är en av de bästa stenen för Tredje Ögat då den hjälper mycket med positiva visioner. Den har en stark, fokuserad energi, håller negativitet borta och är den perfekta kristallen för all sorts healing. Håll en i varje hand för en kraftig men säker astral resa, visualisering eller meditation. 

Bild på Chevron Ametist: https://www.energymuse.com/blog/wp-content/uploads/2014/05/CHEVRON-AMETHYST.jpg

Ametrin är en kombination av Ametist och Citrin i en och samma kristall, en harmonisk blandning av deras energi. Den balanserar spiritualitet med intellekt och väcker kreativitet. Fantastiskt bra för healing, då den skapar en känsla av välmående i både kropp och själ. Ametrin hjälper med fokus i meditation och hjälper dig att kommunicera med dina guider. 

Bild på Ametrin: https://crystal-information.com/wp-content/uploads/2016/05/ametrine-1920x1080-1.jpg

I Mohs hårdhetsskala har den nummer 7. 

Vänligen, sajtvärden Taralii ❤️

🌺 - Travhästen söker medisar! - BlommaSajtvärd för Nyhedendom, Stenar, Socialt stöd och Travhästen.
**Medis på Huskatter och Råttor

  • Redigerat 2022-01-11, 10:48 av Carmarino
Carmarino
2019-02-15, 10:18
#1

En av mina favoritstenar.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Derrtag
2019-02-15, 19:37
#2

#1 Visst är den underbar. Det är en absolut måste för alla kristallälskare!

Carmarino
2019-02-16, 13:14
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#3

Två av mina ametistkluster. Har en del spetsar, bandametist ("Chevron" Ametist enligt artikeln), ametrin m.m. också, men dem har jag inte foton på. Det är dessutom min månadssten. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Upp till toppen